Збір на 50 карет “швидкої” на фронт: у Вінниці вдруге відбувся фестиваль «Ветеран-Кухня з нуля»

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фестиваль «Ветеран-Кухня з нуля» у Вінниці. Фото: Суспільне Вінниця

У Центральному міському парку імені Леонтовича у Вінниці відбувся сімейний благодійний фестиваль “Ветеран-кухар з нуля”. Гості заходу мали змогу побачити змагання серед команд ветеранів та волонтерів під керівництвом шеф-кухарів, майстер-класи, ярмарок, аукціон та можливість спробувати страви польової кухні.

Метою фестивалю став збір коштів на завезення та техобслуговування 50 карет “швидкої” для фронту. Їх безкоштовно надають партнери з Латвії. Про це Суспільному розповіла організаторка заходу від ГО "Подільський Гарт" Надія Кузнєцова.

"Фестиваль організовуємо вдруге, але цього разу переможців не буде. Ми об'єдналися для того, щоб зробити таку добру справу. Адже ці автомобілі дуже потрібні нашим військовим на передовій", — зазначила Кузнєцова.

Фото: Суспільне Вінниця

Під час фестивалю проводилися різноманітні майстер-класи, змагання та частування стравами. Головними учасниками заходу є самі ветерани та їхні родини, які куховарили спільно з волонтерами.

Фото: Суспільне Вінниця

Серед них команда благодійного фонду "Волонтер-1". За словами Валентини Зуєвої, яка виконує обов'язки голови правління, їхнє завдання було приготувати суп харчо, печенню та лаваш.

"Є ті хто потребує допомоги, а ми така ланка, яка бере і доставляє цю допомогу туди, куди потрібно. Ми один єдиний організм, який потрібен для того, щоб Україна перемогла", — розповіла Валентина Зуєва.

Для усіх команд поставили фіксовану суму-донат за страви. Перша — 50 гривень, друга — 100.

Фото: Суспільне Вінниця

Поза конкурсом участь у фестивалі взяв ветеран АТО Сергій Столяр. Чоловік 3 роки ніс службу у 72-ій окремій механізованій бригаді. Нині має інвалідність 2 групи та допомагає військовим "як може".

"На цьому фестивалі готую хаш та плов. Рецепту я вас не розкажу, це військова таємниця", — пожартував під час приготування страв Сергій Столяр.

Фото: Суспільне Вінниця

Загалом учасники фестивалю готували на традиційні українські страви: борщ, пампушки, плов, банош, рибну юшку, картопляне пюре, булгур та інші страви.

Крім того, на фестивалі був святковий ярмарок для митців різних жанрів, де відбулися майстер-класи, аукціони та лотереї. До участі в заході доєдналась й Лілія Кропивницька, яка представила вироби з новорічно-різдвяною символікою, створені власними руками За словами дівчини, в такий спосіб хоче допомогти нашим військовим наблизити перемогу України.

"Я хотіла бути корисною, щоб доєднатися до спільної цілі — перемоги України. Зробила те, що я вмію і віддаю 50% від заробленого. Надалі буду теж допомагати", — Лілія Кропивницька.

Фото: Суспільне Вінниця

Захід присвятили до Дня української армії, Міжнародного дня волонтера та до Дня Святого Миколая.

Новини України