Святковий стіл з доставкою. Як у Харкові замовити різдвяну вечерю або погуляти на корпоративі

Ціни на святкові продуктові набори майже не змінилися за рік.

У третю зиму великої війни в Харкові все ще можна відгуляти новорічний корпоратив у ресторані або замовити додому готові страви для святкового столу. Забронювати вільний столик на передсвяткові дні в місті вже майже неможливо, а от замовити новорічні сети ще можна.

Ресторанна галузь підлаштовується під реалії воєнного часу. У Харкові ще лишилися заклади, де можна потанцювати на корпоративі, але їх — небагато. Дається взнаки комендантська година, адже веселитися у місті зараз можна максимум до 22:00, потім усі заклади зачиняються, аби персонал встиг дістатися додому. Зате все більш популярною стає відносно нова  послуга — святкові сети з доставкою. 

Вільних дат майже немає

Попри війну та постійні обстріли, у Харкові гулятимуть новорічні корпоративи. І хоча цього року безліч закладів, орієнтованих на шоу-програми та масштабні застілля, зачинилися через брак відвідувачів та зростання ціни на електрику, ті, що лишились на плаву, збираються гучно провести 2024-й рік та зустріти 2025-й. У більшості таких шоу-ресторацій святкові програми стартували минулої п’ятниці, 13 грудня. Наприклад, в ресторані AltBier на вулиці Культури з 13 по 30 грудня з 16:00 починаються шоу. Усім бажаючим пропонують відсвяткувати корпоратив у стилі 2000-х. Ще один шоу-ресторан на вулиці Космічній — FatGoosePub — теж корпоративить з 13 грудня. Танці з діджеєм та шоубалетом починаються з 17:30.

Реклама корпоративів у AltBier на Салтівці 

Місця в ресторанах, які мають столи для великих компаній та розважальну програму, вже майже всі розписані до січня. Наприклад, в гастропабі Zori, що в Слобідському районі, залишились переважно не дуже популярні з точки зору проведення корпоративів понеділок і вівторок 23 та 24 грудня. 

«Мінімальний депозит — 1000 гривень на людину», — повідомили в ресторані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуналка та мобілізація. Чому закриваються ресторани в Харкові?

На іншому кінці Харкова, в кафе ReMi на Салтівці, ще можна забронювати столик на суботу, 28 грудня, але треба поквапитися.

«Треба буде під’їхати на тому тижні, аби узгодити меню та внести депозит, бо в нас на цей день вже — два банкета», — повідомили в закладі.

Депозит тут вдвічі менший, ніж у Zori, окрім їжі обіцяють дискотеку та караоке — останнє вже за додаткові кошти. 

Традиційний олів’є чи нетрадиційний вареник?

Усе популярнішою послугою у рестораторів стають «банкети на виніс» — приготування святкового столу з доставкою чи без. Особливо затребуваною вона стала у ковідні часи. Оскільки цього року різдвяних та новорічних вихідних в Україні не буде, то харків’яни не матимуть багато часу на підготовку особливих наїдків. Ресторани вже розробили спеціальне меню та пропонують не морочити собі голови, а купити олів’є  у них. 

Майонезні салати досі лишаються найпопулярнішою святковою стравою в ресторанах. Вже згаданий паб AltBier пропонує два види олів’є — м’ясний та рибний, і шубу. Порція — 250 грамів — обійдеться відповідно у 119, 199 та 99 гривень. Найдорожча страва з новорічного меню — запечений лосось на пів кіло, коштує 1040 грн. 

Новорічний сет підготував паб Brugge. У них порції вдвічі більші, а ціни співставні з попереднім рестораном. Наприклад, олів’є з язиком — 190 грн, олів’є з лососем та авокадо — 250 грн, оселедець під шубою — 190, усе це — за пів кіло. Найдорожча страва — теж запечений лосось, 2000 за кіло. Хто замовить на 1500 грн — обіцяють подарувати пляшку шампанського.

Гастропаб ТETЧЕR зробив три види найпопулярнішого новорічного салату, з куркою, ростбіфом і язиком. Ціна — від 325 до 375 грн за 0,5 кг. А найдорожчий тут десерт, мандариновий чизкейк вагою 1,5 кг та вартістю 950 грн.

Популярний салтівський заклад «Крихітка на мільйон» вроздріб новорічними стравами не торгує, а пропонує одразу придбати сет. Святковий стіл із семи позицій коштуватиме 2800 грн за 3,5 кіло їжі та настоянку. Є три види сетів, два з олів’є, один із шубою.

А от ресторан української традиційної кухні «Трипіччя» пропонує нашу національну альтернативу радянським шубі та олів’є — пиріжки, вареники, запечене курча, голубці та салати. 

«Ми врахували досвід того року і оптимізували святкові набори. Відтепер маємо два розміри. Орієнтовані на 6-7 людей та 2-3», — кажуть в ресторані.

Малий набір обійдеться в 2750 грн, великий на 6,5 кг — у 5000 грн. Минулого року в них був інший набір:  5 кг їжі, пляшка «Каберне», пляшка компоту, пляшка квасу за 3500 грн. 

У більшості ресторанів ціни на новорічні набори не змінилися або або зросли ненабагато — на 10-15%.

Автор: Олена Павленко

Джерело

Новини України