Що заборонено продавати у шкільних буфетах

Інформує Держпродспоживслужба.

Невдовзі пролунає перший дзвоник і школярі повернуться за парти. Діти проводять в школі значну кількість часу і полюбляють підкріпитися на перерві смачненьким. Тому варто нагадати, яким саме продуктам не місце в шкільному буфеті.

 

До вашої уваги Перелік харчових продуктів, які заборонено реалізовувати у шкільних буфетах та у торговельних апаратах, розміщених у закладах освіти:

  • кондитерські вироби, солодкі зернові продукти із вмістом цукрів понад 10 г на 100 г готового продукту;
  •  вироби з кремом, морозиво, харчові концентрати;
  •  м’ясні продукти промислового та кулінарного виробництва;
  •  рибні продукти промислового та кулінарного виробництва;
  •  продукти (в т.ч. снеки) із вмістом солі понад 0,12 г натрію, або еквівалентну кількість солі на 100 г готового продукту та/або із вмістом цукрів понад 10 г на 100 г готового продукту та/або синтетичних барвників та ароматизаторів (крім ваніліну, етилваніліну та ванільного екстракту), підсолоджувачів, підсилювачів смаку та аромату, консервантів;
  •  продукти із вмістом частково гідрогенізованих рослинних жирів (трансжирів);
  •  непастеризоване молоко та молочні продукти, що виготовлені із непастеризованого молока;
  •  непастеризовані соки, соки до яких додано цукри і підсолоджувачі;
  •  рибні, м’ясні, плодоовочеві та інші консерви промислового виробництва, крім пастеризованих соків промислового виробництва без додавання цукрів та підсолоджувачів;
  •  газовані напої, зокрема, солодкі газовані напої та енергетичні напої;
  •  кава та кавові напої;
  •  гриби;
  •  продукція домашнього виробництва.

 Здорове харчування – запорука здорового способу життя! Давайте піклуватися про здоров’я наших дійте разом!

Джерело

Новини України