Пишна та смачна паска за рецептом Олі Полякової: готується елементарно

Домашні паски – символ світлого свята Великодня. Готувати їх можна з різного тіста, але найкраще – на молоці, то вони будуть пишними, ароматними та смачними.

Оля Полякова поділилася на YouTube рецептом пишної та вдалої домашньої паски, яку зможе приготувати кожен.

Інгредієнти:

Для опари:

  • 300 мл молока
  • 300 г борошна (з високим % білка, від 13 до 16);
  • 75 г живих дріжджів
  • 1 ч. л. цукру

Для тесту:

  • 18 яєць: 18 жовтків, 9 білків
  • 550 г цукру
  • 1 кг 200 г борошна (з високим % білка, від 13 до 16)
  • 400 г вершкового масла
  • цедра 1 лимона
  • цедра 2 апельсинів
  • сік 2 апельсинів
  • ваніль
  • 5-7 г солі
  • ізюм, замочений у коньяку або у воді

Для глазурі:

  • 9 холодних яєчних білків
  • 11 ст.л цукру

Спосіб приготування:

1. Опара: Візьміть 300 мл молока, обережно змішайте з 75 г дріжджів і додайте 300 г борошна, чим вище в муці вміст білка, тим краще вийде паска! Також додаємо до опари 1 чайний л цукру, добре все перемішуємо і залишаємо її «відпочити» на 30 хвилин у темному та тихому місці.

2. Тісто: розділіть жовтки та білки 9 яєць, відставте білки на глазур, а жовтки відправляйте у комбайн. Сюди додайте ще 9 яєць і білки, і жовтки, і висипте 550 г цукру. Все це змішуємо до високої піни. Після цього дрібно натираємо цедру 2 апельсинів і вичавлюємо з них сік, беремо насадку для замішування тіста, додаємо в створену масу яєчну нашу опару, і потихеньку замішуємо тісто, додаючи цедру апельсина і вводячи борошно.

3. Поки замішується тісто, замочіть родзинки у коньяку або воді на одну годину. Невеликими шматочками додайте в тісто, що замішується, 400 г вершкового масла і трохи ванілі. При необхідності додайте в тісто молоко чи сік або, навпаки, борошно. Залишіть замішане тісто «відпочити» на 20 хвилин і потім вимішуйте його ще 10-15 хвилин. І тепер – знову чекаємо! Але тепер 30 хвилин поки тісто підійде, додайте родзинки.

4. Обережно викладіть тісто на змащений килимок і розділіть його так, щоб у кожній формі воно займало не більше 1/3 місця. Тісто у форми краще викладайте у формі кульки. Накрийте паски у формах рушниками і залиште ще на 30 хвилин.

5. Розігрійте духовку до 190С і поставте випікатися на 15 хвилин, потім зменшити до 160-170С і випікайте ще 30 хвилин, не можна відкривати духовку!

6. Глазур: Ввзьміть 9 холодних яєчних білків, додайте 11 ст.л цукру і збийте їх до піни.

Прикрасьте ще теплі паски глазур’ю та посипкою!

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Олександрійська паска
  • Паска на жовтках за рецептом Дарії Цвек
  • Бюджетна паска на смальці

Джерело

Новини України