Зерна мають смак зеленого горошку
На Вінниччині селекціонували сорти кукурудзи із зернами червоного, жовтого та фіолетового кольору.
Михайло Нагорняк, засновник і власник насіннєвої компанії, яка займається вирощуванням насіння кукурудзи, показав овочевий вид кукурудзи, яку можна їсти сирою.
«Кукурудза зі смаком борщу. Це овочевий вид кукурудзи, як сирий перець, цибуля, можна їсти. Дуже смачна. Вона містить сині пігменти, так звані антоціани і антиоксиданти – корисні речовини, які здатні виводити шкідливі речовини з організму», — каже про новий сорт Михайло.
Він розповів, що їх компанія займається вирощуванням сортів кукурудзи, якої немає ніде у світі. Купують вінницьку кукурудзу майже на всіх континентах світу.
«Наша кукурудза є по всіх континентах. Відправляли зразки навіть в Австралію. Відправляємо не багато по інших країнах, тому що це насіннєвий матеріал, його треба зареєструвати як гібрид.
Прямі контракти є з Молдовою і Польщею. Вони телефонують, що готові купляти наше насіння. Але у нас інша проблема – війна в країні, нам потрібно дбати про продовольчу безпеку. Якщо в нас буде дефіцит насіння, то навіщо я буду його вивозити в Польщу чи Молдову. Тому спочатку ми підтвердимо всі наші українські контракти, фермери замовлять, якщо не буде дефіциту, тоді будемо експортувати», — каже Михайло Нагорняк.
Про незвичні сорти кукурудзи власник компаній розповів під час виїзної пресконференції для представників регіональних медіа, який організувала НСЖУ Вінниця-REBOOT спільно з Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА у Вінницькій реберні.
Вінниця.info