Фото: pixabay.com (ілюстративне фото) Канада відкрила ринок для яєчних продуктів з України
Експорт яєчних продуктів до Канади можливий лише у разі співпраці з ліцензованими імпортерами у Канаді.
Українські виробники яєчних продуктів відтепер зможуть експортувати продукцію до Канади. Про це повідомила Держпродспоживслужба у вівторок, 11 червня. Зазначається, що відповідний ветеринарний сертифікат погоджений компетентними органами обох країн. «Новий ринок — економічна стабільність для національного виробника, збереження робочих місць, особливо в часи війни, та посилення конкурентоспроможності України на світовій торговельній арені. Разом з українськими дипломатами продовжуємо роботу в цьому напрямі», — заявив очільник відомства Сергій Ткачук.
Експорт яєчних продуктів до Канади можливий лише у разі співпраці з ліцензованими імпортерами у Канаді. Нагадаємо, експорт товарів Україною в травні став другим за обсягом від початку війни. Зокрема, за минулий місяць обсяг експорту товарів склав 12,2 млн тонн, а його вартість — 3,3 млрд доларів.
У травні Україна експортувала рекордний обсяг цукру. За результатами минулого місяця 65% цукру Україна експортувала до ЄС, 35% — до інших країн.