Як приготувати біляші без замісу: 3 рецепти для ледачих

Розповідаємо, як приготувати біляші на кефірі, молоці та воді.

Біляші можна приготувати і без замісу тіста / фото ua.depositphotos.com

Біляші давно багатьом знайомі, але готувати їх удома зазвичай дуже трудомістко. На щастя, є і більш ліниві рецепти, для яких не потрібно буде замішувати тісто.

Як приготувати біляші на кефірі, молоці та воді — далі в матеріалі.

  • Біляші на кефірі
  • Біляші на молоці
  • Біляші на воді

Біляші на кефірі

У цьому рецепті тісто на біляші готується на основі кефіру. Щоб їх зробити, беремо:

  • 500 грамів фаршу;
  • 300 грамів кефіру;
  • 200 грамів борошна;
  • 70 грамів цибулі;
  • два яйця;
  • 0,5 чайної ложки цукру;
  • 0,5 чайної ложки соди;
  • спеції;
  • олія для смаження.

Дрібно нарізаємо цибулю й обсмажуємо її до м’якості. Додаємо фарш і обсмажуємо хвилин п’ять.

У мисці змішуємо кефір, цукор, яйця, соду та спеції. Всипаємо борошно і перемішуємо, щоб консистенція тіста була як для оладок. Туди ж додаємо фарш і сік, який він виділив.

Перемішуємо і трохи даємо тісту постояти. Цей крок бажаний, але не обов’язковий. Розігріваємо олію і ложкою викладаємо тісто з фаршем. Коли з одного боку готове, можна перевертати. Закриваємо кришкою і залишаємо на мінімальному вогні хвилин на п’ять.

Продовжуємо готувати, поки не закінчиться тісто. Ліниві біляші готові.

Біляші на молоці

Також дуже смачними виходять і ці біляші з м’ясом. Для них потрібно взяти:

  • 400 грамів фаршу;
  • 80 грамів цибулі;
  • сіль;
  • перець;
  • 100 мілілітрів молока;
  • 100 мілілітрів сметани;
  • одне яйце;
  • 200 грамів борошна;
  • п’ять грамів розпушувача;
  • 80 мілілітрів олії (рослинної).

Цибулю нарізаємо на дуже дрібні кубики. Смажимо її разом із фаршем до готовності, приправляємо.

У миску наливаємо молоко, сметану і додаємо до них яйце, сіль, просіяне борошно і розпушувач. Перемішуємо, щоб вийшло тісто. Воно буде не крутим і в’язким.

Коли фарш охолоне, з’єднуємо його з тістом. Олію розігріваємо на сковороді. Ложкою викладаємо тісто з м’ясом і готуємо біляші до рум’яності з двох боків.

Біляші на воді

Останнім розглянемо варіант приготування біляшів, коли вдома немає ні молока, ні кефіру. Для нього беремо:

  • 400 грамів борошна;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 0,5 чайної ложки цукру;
  • пачку сухих дріжджів;
  • 500 мілілітрів води;
  • 200 грамів фаршу;
  • одну цибулину;
  • спеції;
  • олію (рослинну).

У миску просіюємо борошно. Туди всипаємо сіль, цукор і дріжджі. Перемішуємо і вливаємо теплу воду. На невеликій швидкості збиваємо міксером, тісто має бути як негуста сметана. Залишаємо його на 45 хвилин у теплому місці.

Джерело

Новини України