Про це повідомили аналітики проекту EastFruit.
За словами експертів, виробники знижують ціни, щоб у такий спосіб активізувати збут. Проте, зізнаються аграрії, навіть такі заходи не мають очікуваного ефекту.
Українські аграрії станом на 10 липня пропонують до продажу картоплю нового врожаю по 11-16 грн/кг (0,27-0,39 доларів/кг), що в середньому на 26% дешевше, ніж тижнем раніше. Основною причиною зниження цін на картоплю є так званий сезонний фактор, коли обсяги пропозиції цієї продукції на ринку збільшуються практично щодня.
“Варто зазначити, що на сьогоднішній день вартість картоплі в Україні вже в середньому на 11% нижча, ніж у аналогічний період минулого року. При цьому виробники не виключають, що тенденція зниження ціни в цьому сегменті може зберегтися і далі, в міру збільшення пропозиції картоплі на ринку”, – кажуть у EastFruit.