Цей простий інгредієнт робить пасту болоньєзе в рази смачнішою: що додати всього один раз

Експерт поділився секретом, який може кардинально змінити смак болоньєзе.

Що додати до спагеті болоньєзе, щоб вони стали ще смачнішими / колаж УНІАН, фото freepik.com

Спагеті болоньєзе стали вже улюбленою стравою в багатьох. Родом з Італії, вона не має єдиного канону — кожен кухар готує її за своїм перевіреним рецептом. І хоча класичний соус болоньєзе має чіткі правила щодо інгредієнтів, багато хто сприймає їх лише як орієнтир — і додає до соусу все, що подобається, або є на кухні.

Раніше ми також розповідали, як приготувати оладки, які не опадають — що додати в тісто.

Що додати до спагеті болоньєзе

Через безліч рецептів суперечки про «правильний» спосіб приготування не вщухають. Однак один з експертів Richanddelish.com упевнений, що вирішальне значення має один простий інгредієнт, пише британський таблоїд Express.

Експерт радить відмовитися від консервованих помідорів на користь свіжих — так смак страви вийде яскравішим і насиченішим: «Секрет цього рецепта — саме свіжі, а не консервовані томати. Свіжі помідори мають набагато більш насичений смак».

Щоб домогтися ідеально однорідної текстури, помідори просто натирають на звичайній тертці. Крім цього, фахівці пропонують узяти також кілька додаткових інгредієнтів, які посилюють смак класичної страви. У своєму «простому соусі болоньєзе», створеному за «знаменитим рецептом мами», вони використовують петрушку, паприку і трохи цукру — вони роблять смак соусу глибшим і гармонійнішим.

Паста болоньєзе — рецепт із сайту Richanddelish.com

Як уже зазначалося, у центрі цієї страви стоїть соус болоньєзе, рецепт якого кулінари радять будувати на свіжих томатах:

  • у великій сковороді на середньому вогні розігрійте оливкову олію;
  • обсмажте дрібно нарізану цибулю до легкого золотистого відтінку;
  • додайте часник і трохи прогрійте його — перемішуйте, щоб він розкрив аромат;
  • додайте м’ясний фарш і готуйте, перемішуючи, поки він повністю не підрум’яниться;
  • покладіть томатну пасту і ще раз добре перемішайте;
  • всипте паприку, цукор, чорний перець і за бажання ще трохи цукру — перемішайте.

Потім потрібно додати терті свіжі помідори, перемішати, накрити сковорідку кришкою і тушкувати соус на слабкому вогні мінімум 15 хвилин. Можна потомити й довше — так смак стане глибшим і насиченішим.

Джерело

Новини України